Logoæ

HjemOmNyheterChicagoCollaborationFlugelhornKornettCustom ShopMunnstykkerOverhalingTilbehørPriserVideoerBilderCarolBrassTilbud/brukt

Hoxon Gakki Corporation, CarolBrass

Fra tid til annen har det kommet opp spørsmål om å kunne levere "rimeligere" instrumenter med god kvalitet i tillegg til Taylor Trumpets.                                Det finnes i dag veldig mange messingbyggere ute i den store verden som kan levere til enhver pris, men kvaliteten kan variere veldig. Etter en lang og utfordrende jakt utmerket Hoxon Gakki corporation seg som en veldig god leverandør. Hoxon Gakki corp er et familiedrevet firma som har vært i bransjen siden 1989 og har bygd hornserier for flere andre merkenavn som f. eks. Bach, King, Conn. De leverer også komponenter til andre produsenter og har veldig fokus på kvalitet og bruker "state of the art" CNC-styrte maskiner for å holde en høyest mulig  kvalitet på maskinerte deler. Absolutt alle deler i instrumentene blir produsert "in-house", noe som er en stor fordel når det gjelder kvalitetskontroll.

I 2002 startet de opp produksjon av sin egen linje under merkenavnet "Carol" som er blitt meget godt mottatt. I 2011 ble merkenavnet "CarolBrass®" lansert. Amerikanske trompetrelaterte nettsider er kjent for å være nådeløse når det gjelder trompeter, flugelhorn og kornetter (og stort sett alt annet) som er bygd i Østen, men CarolBrass® har kun fått veldig gode tilbakemeldinger, noe som egentlig er ganske eksepsjonelt. På bakgrunn av alt dette og gode anmeldelser fra utøvere som bruker horn fra CarolBrass®, ble CarolBrass® valgt som leverandør av "rimeligere horn med god kvalitet".

Instrumentene fra CarolBrass® kommer i to forskjellige hovedutførelser;  ”Styles” der hornet er bygd opp av forskjellige materialer, eksempelvis gullmessing klokke, nikkel sleider og gulmessing leadpipe.
”Materials” har samme materiale, eksempelvis rød messing i hele instrumentet.
Felles for begge modelltyper er gul messing i ventilhus og rustfrie ventiler.
Trompetmodellene kan leveres med 2 klokkeprofiler basert på Bach 37 og 72 og forskjellige materialtykkelser.

Instrumentene som vises under har vært ute på prøving og testing siden slutten av 2010, bl.a. i to "MessingTreff!" der det er blitt samlet både profesjonelle og amatører som har fått tatt seg ut. De har også blitt lånt ut for prøving til de som har vært interressert i å prøve dem, og tilbakemeldingene har vært overveldende positive med hensyn til intonasjon, klang, respons, byggekvalitet, finish og ikke minst pris kontra kvalitet. 

Kornettmodellene har blitt oppdatert til "British Brass Band style" ved at de modellene som kommer til Norge har gjennomgått, og fremdeles gjennomgår, flere småjusteringer. Det er også designet en ny bag med plass til muter og utstyr. Fjærbelastede triggere for 1. og 3. ventil kommer.

På oppfordring fra Norge er det designet og laget en prototype av Eb-kornett. Espen Westbye, mangeårige Eb-kornettist i Stavanger Brass Band er med på utviklingen av denne. Denne er nå under testing med veldig oppløftende resultater og vil sannsynligvis bli brukt av Gjallahorn under Siddis Brass, 5. november.

Sjekk linkene på høyre side. CarolBrass' webside viser mange flere tilgjengelige modeller. CarolBrass driver kontinuerlig utvikling av nye horn. Facebook kommer fortere ut med nyheter enn websiden deres og har også nyere bilder av mange av modellene. YouTubelinkene viser noen av horna "in action".

Se også annonser på Finn.no eller på ny webshop ved å klikke på bildet under.

combilogo

 

506506r628
200400C620fl688300ccrcpt300