Logoæ

HjemOmNyheterChicagoCollaborationFlugelhornKornettCustom ShopMunnstykkerOverhalingTilbehørPriserVideoerBilderCarolBrassTilbud/brukt

Munnstykker (Norsk tekst kommer)

Taylor Universal Fit Mouthpieces

Dette er topp kvalitet munnstykker laget for musikere som arbeider i den virkelige verden, laget av en av verdens mest respekterte trompetbyggere. "Universal Fit" linjen passer til alle trompeter.

Det er to typer munnstykker. Det ene er ”brød & smør” munnstykket. Dette vil dekke om lag 80% av hva trompetister egentlig spiller. Ingen ”rocket science” her, C-kopp i de mest populære rimdiamtre. En svært komfortabel rimprofil, som ikke tretter ut utøveren, og nok vekt til å gjøre hornarbeidet effektivt med en stor og kraftig sound. Solid messing, håndgravert, børstet kropp og polert rim/kant, gullforgylt med 99% gull, 1% kobolt. Hvert munnstykke er håndlaget og er et lite stykke kunstverk i seg selv.

 

Den andre er den kommersielle varianten, som egentlig ikke er et spesielt ”lead munnstykke”, men mer for all round bruk med hovedvekt mot kommersiell spillestil. Den har litt grunnere kopp med en mer uttalt "skulder" på rimprofilen som hjelper til i det øvre register og samtidig opprettholder et godt lavregister. De er laget av massiv nikkel sølv (hardere og tyngre enn messing). Dette gir mer fokus og kjernen til lyden.

Disse munnstykkene fungerer godt som matchet par. Utøvere i dag må dekke en rekke baser. Like rimmer gjør skiftet fra det ene munnstykket til det andre mye lettere.

Hvorfor så begrenset utvalg? Med mer enn 30 års erfaring med musikere har jeg lært at de fleste ikke avviker så veldig langt fra disse størrelsene. Disse vil fungere godt for de aller fleste utøvere/situasjoner.

L (Large) Similar in size to a 1C. Broad open sound.
L2 Same rim as L but with a shallower cup.
(Nickel Silver) Easier high register for those who like a wider cup.
ML (Med-Large) Similar in size to a 1 1/2C. Very popular size.
Classic big sound.
ML2 Same rim as ML but with a shallower cup.
(Nickel Silver) Good for upper register without loosing body in the sound. Plenty of power and volume.
M (Medium) Similar in size to a 3C. Excellent all round mouthpiece.
M2 Same rim as M but cup profiled to suit more commercial
(Nickel Silver) playing styles. A dependable high range mouthpiece.
S (Small) Similar in size to 10C.
For those who prefer smaller mouthpieces.
Each mouthpiece comes in a smart branded cedar presentation box.

Det finnes også matchende flugelhorn munnstykker.

Disse bruker stort sett de samme rimmene som M, ML og L trompet munnstykker slik at endring fra ett instrument til et annet trenger ikke bety en endring av følelsen på leppene. Det som gjør Taylor flygelhorn munnstykket annerledes er at det kombinerer den mer behagelige 'American' style rim profilen med den dypere koppen og korte backbore stilen på «europeisk» type. Resultatet er en sann flugel lyd, og det er veldig behagelig å spille på. Taylor flugel munnstykker er belagt i samme 24ct hardt gull som trompet munnstykker.

Taylor Roar Sound Sleeve System

trss

Hva er Taylor Roar Sound Sleeves?

”Heavy Top” munnstykker er på ingen måte noen ny oppfinnelse. De har vært på markedet i mange år. Mange av de eksisterende heavy top modellene er laget av produsenter som har sine egne munnstykker. Disse er ofte er formet i et stykke, uten mulighet til å kunne demonteres. Andre har laget spesielle ”boostere” som er beregnet på å montere på munnstykket, da ofte ved bruk av en eller annen form for verktøy.

Dette nye konseptet går ut på at du skal kunne bruke en kopi av ditt standard favoritt munnstykke og forandre klangen i trompeten kun ved å skifte en ”sound sleeve” som er festet til munnstykket med et påmontert gjengeparti.

Dette konseptet er i sin helhet blitt utviklet i Norge med inspirerende innspill fra Andy Taylor som også har laget en munnstykkeserie med gjenger og er i sin enkelhet helt enestående på verdensbasis.

Taylor Roar Sound Sleeves monteres uten noen form for verktøy, og kan skiftes på mindre enn 10 sekunder.

Sound Sleevene vil bli tilpasset for hvert enkelt munnstykke slik at de har en perfekt passform med størst mulig kontaktflater mellom munnstykke og Sound Sleeve for å få en best mulig effektoverføring. 

Les mer om Taylor Roar her

 

Universal Fit

  • Passer til alle trompeter
  • To typer, Standard og Lead
  • Gullforgylte
  • Håndlaget
  • mpc
  • Video av prosessen